Cal Rolland

Mètode totalment tradicional  i una cura especial en la selecció de la matèria primera, a fi d’assegurar la qualitat del producte final. La Xarcuteria Rolland de Llívia del Miguel Angel Vara Cuiner i l’Assumpta Druguet que te l’art d’embotir.

El sistema d’elaboració casi manual, amb l’assistència única de una picadora de carn, una amassadora i una embotidora; i, naturalment, la caldera per als bulls i el forn per al pa de fetge.  Els embotits encara els lliguem a mà, a banda de respectar i conservar el mètode d’elaboració de sempre, nosaltres tambe cuinem plats per a endur, com les pizzes, estrella indiscutible del nostre notable ventall d’embotits és el Bull de Fetge, elaborat amb carn i fetge de porc, sal i pebre. El coem a dins d’una gran caldera durant un parell d’hores, juntament amb la resta de bulls (el blanc, el de llengua i el de bolets).
Un cosí-germà seu, igualment excel.lent al paladar, és el Pa de Fetge, amb una composició molt semblant a la del Bull però embolcallat amb una tel.la en coptes de budell. El procés de cocció, tanmateix, és totalment diferent, ja que roman a dins d’un forn especial durant unes sis o set hores a una temperatura foça baixa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>